Treceți la conținutul principal

Mici lecturi de Făurar.

"...sunt atâți oameni astăzi care nici măcar nu ar traversa strada pentru convingerile lor, darămite să moară pentru ele." (Josh McDowell, 'Mai mult decât un tâmplar')

"Pentru Pavel, mai mult decât pentru oricare alt bărbat, a face lucrarea lui Hristos era răsplata lui pământească, dar a câştiga zâmbetul lui Hristos era cerul." (Margaret Bottome)

"Dumnezeu S-a descoperit printr-o carte. Care trebuie citită și trăită. Citiți ca să trăiți frumos pentru că lumea e plină de creștini educați. Dar și ei sunt pe cale de dispariție, iar în curând îi vor înlocui barbarii." (Vladimir Pustan)

"Nu cei care insultă există! Ci cei care înainte să deschidă vocabula gândesc…" (Nicolae Geantă)

"Și astfel tăcem… Vai nouă, zice Pavel, dacă vom tăcea…
Și tocmai acum ne-a apucat tăcutul, când se apropie judecata." (Vladimir Pustan)

"Tehnica discursului public este de a spune oamenilor exact ceea ce vor să audă. Adevărul? Ce e ăla? În mitologie nu există adevăr, ci doar punctul de vedere." (Christian Crăciun )

"Omul de azi trăiește (poate acesta e mitul cel mai puternic) sub absolutul comodității. Toate invențiile și gadgeturile de ultimă oră sunt imaginate pentru a-i face viața mai comodă. Or, comoditatea supremă este aceea de a nu gîndi." (Christian Crăciun) 

"Exersează! E drept, e greu! Necesită muncă, timp, energie. Dar altfel nu-i succes, glorie, misune îndeplinită. Dacă ești creștin exersează! În Cer nu se ajunge ca-n parlament! Și nici nu se va dormi ca acolo…" (Nicolae Geantă)

"Pământul este un teatru vast, cu multe scene, pe care trupe de actori prezintă aceeași veche piesă- o tragedie în cinci acte. Uneori, trupa joacă până la sfârșit cu sufletul la gură, dacă cel care interpretează rolul principal este temerar și impetuos." ("Marele Pescar", Lloyd C. Douglas)

"-Cum te pot ajuta, Stăpâne? Nu sunt decât un pescar. (...)
-Vei rămâne mereu pescar, Simon, spuse Isus, însă începând de azi, vei pescui oameni." (Lloyd C. Douglas, "Marele Pescar")

"...de fiecare dată Dumnezeu îmi spune în susur blând: "Să nu uiți că am apăsat pentru tine o tastă!"
De-un singur deget are nevoie Dumnezeu. De-o singură tastă. Și schimbă istoria..." (Nicu Geantă)

"Laudă-L pe Dumnezeu în avans." (Vladimir Pustan)




Comentarii